Workshop Národní geoportál INSPIRE a eENVplus

1.10.2014

Do programu konference Inspirujme se.... byl zařazen seminář s názvemNárodní geoportál INSPIRE a eENVplus, na který můžete přijít zadarmo. Obsah tohoto semináře by se dal shrnout slovy "geoportál - jak na něj". Během semináře bude detailně vysvětleno, jak využívat nástroje geoportálu tak, aby vám, povinným poskytovatelům, byl geoportál k užitku.

Čtyři roky provozu geoportálu a komunikace s jeho uživateli založila pěkný seznam položek, se kterými si někdy nevíte rady, kvůli kterým nás kontaktujete. Při přípravě obsahu semináře budeme vycházet právě z toho, co s vámi nějčastěji diskutujeme, kde vám nejčastěji radíme. Geoportál představíme online, vše budeme detailně komentovat. Samozřejmě budeme rádi, když se budete přímo při ukázkách ptát na další funckionality nebo problematičtější postupy.

V závěru semináře bychom rádi ukázali průběžné výstupy projektu eENVplus, který byl prezentován na tzv. "Národním projektovém dni" v březnu v hotelu Amarylis. Tento projekt přešel po půl roce k některým konkrétním realizacím a plně sleduje principy INSPIRE. Tipy a ukázky by mohly být užitečné i pro vás při implementaci požadavků Směrnice INSPIRE.

Seminář proběhne 26.11.2014 od 9.00 ve Vzdělávacím a informačním centru Floret v Průhonicích, kde se také koná celá konference. Vstup na seminář bude umožněn jen předem registrovaným uživatelům. Pokud se účastníce celé konference, není třeba se registrovat zvlášť na seminář, pokud plánujete jít jen na seminář, vyberte v registračním formuláři v poli "Vložné" položku "Pouze seminář Geoportál a eENVplus 0,- Kč". Samozřejmě je na vás, jestli si dokoupíte oběd.

Máte téma, které bychom rozhodně neměli na semináři vynechat? Zašlete nám jej na adresu inspire@cenia.cz.

English (United States) čeština (Česká republika)